Presentació

Durant l’embaràs de l’Aniol, tant la MªElena com jo vam fer el que suposo que fan molts pares novells: llegir, llegir molt sobre embarassos, nadons,… En llibres sobre la matèria hi ha de tot i des de tots els punts de vista. N’hi ha de molt acurats, d’altres més “kumbes”, alguns “enrotllats”, de tot. Però cap que ho vegi tot des de la visió del pare.

Siguem realistes, des del moment en que una parella anuncia que està embarassada, el pare passa a un segon terme. I això dels llibres n’és només un exemple. Només n’he vist dos que parlin de nosaltres. “Què es pot esperar quan s’està esperant”, una bíblia de l’embaràs que, tot i tenir una visió una mica antiga d’algunes coses, us el recomano (aquí hi és tot). I un segon, que té “apartats especials per al pare”, paragrafs ben curtets, simples i fàlcils d’entendre.

Vist el panorama em vaig plantejar escriure alguna cosa. Un “llibre” sobre la visió del “pare implicat”. Però fer un llibre porta molta feina i, de moment, haurà d’esperar. Per suplir-ho, vaig decidir fer un bloc, un espai on poder-hi anar penjant tot allò que vull dir sense cap necessitat de tenir pensada una bona estrucura i ordre i, a la vegada, poder anar fent públic de manera inmediata tot allò que escric. Més endavant no descarto posar ordre als escrits en un bloc de papers però, de moment, haurà d’esperar.